Verslag Bress Breda – Gilze 2

Gilze 2 mocht even uit quarantaine voor een uitwedstrijd tegen de studenten van Breda. Door blessures en verhinderingen was de selectie van Gilze uitgedund tot precies zes spelers. Vooral de ouderen waren present zodat het leeftijdsverschil met de tegenstanders zo groot mogelijk was.
We begonnen de eerste set slecht, nog niet helemaal gewend aan het licht en de obstakels van de zaal kregen we meteen een heftige serviceserie om de oren, zodat we met een grote achterstand begonnen. Daarna kwamen we langzaam beter in het spel, maar met 25-12 was de set al snel voorbij.
De tweede set waren we net iets scherper, speelden we beter en konden we aanvankelijk redelijk bij blijven. Maar nadat we enkele ongelukkige punten tegen kregen, lieten we de kopjes wat hangen en gaven we ons te snel gewonnen: 25-17.
De derde set begonnen we goed, onze services werden wat moeilijker waardoor de score aanvankelijk gelijk opging. Helaas vielen er vervolgens wat dingen om in de zaal en verdween ook de speelbal op het balkon. Al dit oponthoud verstoorde ons ritme en voor we weer lekker in de set zaten hadden we al een serie slechte passes afgeleverd. Bress strafte ons meteen af: 25-14.
Pas in de vierde set waren we volledig op temperatuur gekomen. Goede services en beter veldspel bezorgde ons zowaar een kleine voorsprong. Een paar hachelijke momenten kwamen we goed door en zo dieselden we over de streep 21-25.
Na het rubben van de ellebogen verlieten we snel Breda. De derde 3-1 nederlaag op rij leverde ons bij terugkomst een donderpreek op van Kevin. Maar omdat hij deze week zijn frietpan nog wel op temperatuur had, waren we dat weer snel vergeten en vierden we gewoon een klein feestje.